Skip to main content

De economische situatie op Sri Lanka verslechterd

De economische situatie op Sri Lanka verslechterd met de dag. Op 27 juni heeft de regering besloten dat vanwege de enorme brandstoftekorten alleen mensen met cruciale beroepen nog naar hun werk mogen gaan. Alle andere mensen moeten thuis blijven of vanuit huis werken. Alle scholen zijn per direct gesloten. Alleen treinen, bussen en medische voertuigen krijgen nog brandstof. Provincie overschrijdende busverbindingen worden beperkt.

Oorzaak is het enorme tekort aan buitenlandse valuta welke nodig is voor het inkopen van brandstoffen, voedsel en andere essentiële goederen.

Dit legt een zware last op de bevolking van het land en er zijn overal protesten. Als gevolg van het tekort aan brandstoffen, voedsel, etc.,  zijn de prijzen enorm gestegen. Veel mensen kunnen maar een keer per dag eten.

Als Ceylon Christian Care zijn we dankbaar dat het werk door mag gaan. De medewerkers in de dorpen waar we werken wonen lokaal waardoor de problemen tot nu toe beperkt zijn. Ook hebben de mensen in het Tamil gebied door de jarenlange burgeroorlog in het recente verleden, leren omgaan met moeilijke omstandigheden. Dat is anders in de hoofdstad Colombo. Hier komt het leven tot stilstand als essentiële goederen en diensten ontbreken.

Protesten in Colombo tegen de regering