Skip to main content

Onderwijs

Goede educatie is de basis voor de ontwikkeling van een land. Om die reden is educatie een speerpunt in het werk van Ceylon Christian Care.

Basisonderwijs
In het Tamilgebied hebben alle kinderen de mogelijkheid om naar school te gaan. Echter de kwaliteit is vaak matig. Alle scholen zijn regeringsscholen. Ze krijgen niet genoeg middelen om te investeren in goede leermiddelen. De klassen zijn vaak groot en de kwaliteit van de leraren is middelmatig op zijn best. 

Het schoolsysteem op Sri Lanka is dat alle kinderen van 6 tot en met 17 jaar, onafhankelijk van hun intelligentie, allemaal hetzelfde onderwijs krijgen. Er is geen differentiatie naar verschillende nivo’s. Alle kinderen gaan automatisch elk jaar over, onafhankelijk van het resultaat dat ze halen. 

Veel kinderen van 17 jaar komen zonder diploma van school. De reden is dat de examen materialen in Colombo, de hoofdstad, worden ontwikkeld. De kwaliteit van educatie in het Tamil gebied brengt de kinderen niet op het juiste niveau om succesvol aan deze deze examens te kunnen deelnemen. 

Om die reden geeft Ceylon Christian Care in de dorpen waar ze actief is dagelijks naschoolse opleidingen om zo de kennis van de kinderen op het niveau te brengen dat nodig is voor deze examens. 

Alhoewel de regeringsscholen religie onafhankelijk zijn, is de realiteit dat vrijwel alle leerkrachten en staf hindoe is. Voorbeelden in de schoolboeken zijn vaak gebaseerd op elementen uit het hindoeïsme. Veel muren van de school en in de klaslokalen zijn met schilderingen van hindoe goden versierd.

Onderwijs in Murokkodanchennai

Concentratie

Beroepsonderwijs
Op Sri Lanka kent men geen door de staat georganiseerde beroepsopleidingen voor technische, sociale en gezondheid beroepen. Ceylon Christian Care geeft daarom verschillende praktische opleidingen in de dorpen waar ze actief is, zoals naaiopleidingen voor jonge vrouwen en houtbewerking en elektricien opleidingen voor jongens.

Naaiopleiding

Aanleggen electriciteit

Micro Kredieten
De jongeren die de opleiding met goed resultaat hebben afgerond, krijgen de mogelijkheid om met een kleine lening (Micro Krediet) gereedschap of een naaimachine te kopen. Deze lening mogen ze, afhankelijk van de grote van het bedrag, in 1 tot 3 jaar terugbetalen.

Met dit gereedschap of de naaimachine kunnen ze gelijk aan het werk om inkomen voor henzelf en hun familie te genereren. Het animo hiervoor is vrijwel altijd 100%. Ook met de terugbetalingen hebben we heel goede ervaring en resultaten.

Evert overhandigd een naaimachine

Overhandigen van een set gereedschap