Skip to main content

Persoonlijke verhalen naar aanleiding van laatste werkbezoek

Tijdens hun laatste bezoek hebben Bert, Jaap, Hanna en Lydia voor 12 dagen de projecten bezocht. Ze hebben toen  ook verschillende  hulpbehoevende gezinnen bezocht om een inschatting te maken voor de nodige support. 

Om een indruk te geven van de situaties die ze daar tegenkwamen zullen we regelmatig een casus delen.

Laxshan

Laxshan is een 22-jarige gehandicapte jongen, die samen met zijn ouders en jongere zusje in een heel klein huisje woont. Dit ‘huis’ is deels gemaakt van steen, en deels bestaat het uit golfplaten. Toen we kwamen was het binnen enorm benauwd en warm en Laxshan zweette behoorlijk.

Laxshan zit de hele dag op de betonnen vloer en kan met zijn handen een beetje klouteren en zich verschuiven. Ook slaapt hij op deze kale vloer. Het gevolg is dat hij regelmatig wonden heeft en pijnlijke plekken. Communiceren doet hij door middel van handgebaren. Zijn hobby is het luisteren naar muziek.

De vader van Laxshan werkt als klusjesman in het dorp. Zijn inkomsten zijn niet voldoende om zijn gehandicapte zoon op een goede manier te onderhouden.

Naar aanleiding van ons bezoek heeft Ceylon Christian Care besloten Laxshan een bed en matras te geven, zodat hij comfortabel kan liggen.
Verder gaat de coördinator van partnerorganisatie Ladder of Hope op zoek naar een geschikte rolstoel zodat hij ook eens buiten het huis kan verblijven. En hij zal kijken om in de zijwand van het huisje een paar golfplaten te verwijderen en daar een net te spannen, zodat er frisse lucht door het huisje kan waaien.
En wordt er gestart met het verstrekken van een maandelijks voedselpakket met goede voeding.

De coördinator van Ladder of Hope zal dit gezin maandelijks gaan bezoeken. Over een jaar zullen we de situatie evalueren en kijken hoe we dit gezin verder kunnen helpen.

Laxshan

Laxshan